Uncategorized

2021’in Olağanüstü Kripto Projeleri

2021’in sonunda buradayız, bu yıl kripto endüstrisinde son derece heyecan verici olarak kabul ediliyor. Pandemi sonrası dönemde dünyanın yaşam tarzı, ekonomik ve düşünce modelleri değişti. Örneğin, Filipinler’deki insanlar Axie Infinity sayesinde iyi bir gelir elde ederken, El Salvador Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul ediyor. Hem NFT hem de Metaverse, hayal gücümüzün ötesinde bir patlama yaşadı. Şimdi blockchain endüstrisi bir genişleme çağına girdi. Bu yeni aşamada, açık fikirli olmak ve gelecek yeni şeylerle yüzleşmeye hazırlanmak yardımcı olacaktır. Ardından, 2021’deki en seçkin kripto para projelerinden bazılarını sizinle paylaşacağız.

Katman 1 Blok Zinciri

Ethereum (ETH)

DeFi ve NFT’nin muazzam büyümesiyle, Ethereum şüphesiz en çok benimsenen halka açık zincir projesidir. Ancak, Ethereum’un işlem kabiliyeti sınırına ulaştı ve piyasa ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Bir PoS konsensüs sistemi olan Ethereum 2.0 yolunda; Londra hard forku Ağustos 2021’de yükseltildi. Uzun zamandır beklenen EIP-1559 piyasaya sürüldü. EIP-1559 işlem ücretlerinin hesaplanmasını büyük ölçüde değiştirdi. Kullanıcıların temel ücretleri ödemesi kaldırılarak, öncelikli ücretler ödemesi gerektiği kanaatine varıldı. Öncelikli işlem ücretleri, kullanıcıların işlemlerini öncelik sırasına koymalarına olanak tanır. Bununla birlikte Ethereum 2.0 yoluna giderken bile Ethereum’un teknik kapasitesi, mevcut işlem hacmi ihtiyaçları karşılamak için yetersiz kalıyor. Sonuç olarak Katman 2 çözümüne odaklanıldı.

Binance Smart Chain (BNB)

Binance Smart Chain (BSC), DeFi protokollerinde Toplam Değer Kilidinin (TVL) yaklaşık %11’ini oluşturmaktadır. BSC Eylül 2021’de 1. yıl dönümünü kutladı. Şu anda GameFi projelerinin çoğu BSC’de başlatıldı. Bu nedenle BNB tokeni umut verici kabul ediliyor.

Terra (LUNA)

Terra zinciri, şu anda Asya e-ticaret pazarı için özelleştirilmiş olan küresel bir ödeme sistemine güç sağlamak için fiat ve sabit paraları kullanan bir platformdur. Terra zincirinin yerel tokeni olan LUNA, yönetişim tokeni olarak da hizmet vermektedir. Ayrıca e-ticaretin ihtiyaçlarını karşılamak ve Terra Zincirinde her türlü sabit para oluşturmak için kullanılabilir.

LUNA fiyatı 30 Kasım’da Terra topluluğu %92 onay oranıyla bir öneriyi kabul ettiğinden bu yana yaklaşık %17 arttı. Bu teklif aslında TrackTerra’nın fonları için Rebaz adı altında çalışan geliştiricilere topluluk hibeleri dağıtmaktır. TeackTerra, Terra’nın işlemleri devlet vergi raporları sağlayan bir vergi sistemine aktarmasına olanak tanıyan bir yazılımdır. Ayrıca Terra’daki TVL, tüm katman 1 zincirleri arasında 3. sırada yer alarak yalnızca Ethereum ve BSC’nin arkasında yer almak için 12.88 milyar USD’ye (12/06/2021 itibariyle) ulaştı.

Solana (SOL)

Solana denilince herkesin aklına “Ethereum Katili” ünvanı gelecektir. Solana üzerindeki zengin ekosistem ortaya çıkıyor. Bu Ethereum’un mevcut birçok sorununu çözmektedir. SOL ayrıca son zamanlarda tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. Ayrıca en umut verici katman 1 zincirlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Daha fazla: Solana is raging! Here is why

Polygon(MATIC)

Ethereum’un katman 2 çözümü olarak Polygon, Ethereum’daki uzun işlem onay süresi ve yüksek işlem ücretleri sorunlarını çözmektedir. Ethereum’un kitlesel olarak benimsenmesi sayesinde, Polygon gibi katman 2 çözümleri büyümesinin masif olduğunu söyleyebiliriz.

2017 yılında kuruluşundan bu yana Polygon, Ethereum için en iyi ölçeklendirme çözümlerinden biri haline geldi. Son zamanlarda uzun süredir var olan DeFi projesi Aave de dahil olmak üzere Polygon’da birçok proje başlatıldı. Polygon üzerinde Aave iki aydan kısa bir sürede 250.000’den fazla işlem gerçekleştirdi. İşlem ücretleri Ethereum ağına göre çok daha ucuz. 1inch gibi diğer DeFi projesi de Polygon’a geldi. Polygon ağındaki ekosistem kademeli olarak tamamlandı.

Daha fazla: Why Matic is the next token to watch?

Avalanche (AVAX)

Avalanche, 2020 yılında piyasaya sürüldü. Ayrıca Ethereum’un rakiplerinden biridir. Daha düşük işlem ücretlerine sahip olan Avalanche, Ethereum’dan daha hızlı olmayı hedefliyor. Avalanche saniyede 4.500’den fazla işlem gerçekleştirebilirken, Ethereum saniyede yalnızca 13 işlem gerçekleştirebilmektedir. Sonuç olarak, AVAX’ın fiyatı da çok kısa sürede keskin bir şekilde yükseldi.

NFT

Axie Infinity (AXS)

2021’deki en popüler NFT oyununun Axie Infinity olduğunu tartışamayız. Axie’nin popülaritesinin blok zincirini daha fazla insan için görünür hale getirdiğine ve blok zincirinin ne olduğunu anlamaya yönelik ilgilerini uyandırdığına inanılıyor. Oyna-kazan konsepti de Axie Infinity’de başlatıldı. Filipinler, Vietnam ve Malezya’daki oyuncular bu oyundan 1600-2000 USD kazanıyor. Axie Infinity’nin gelirleri bu yıl Temmuz ayında “Honor of Kings” oyununu geçerek 343 milyon USD’ye (9/1 itibariyle) ulaştı.

Daha fazla: NFT Tokens – information about ENJ, AXIE and ALICE

Decentraland (MANA)

Decentraland, kullanıcıların oyun içi içeriğini oluşturup deneyim edebilecekleri Ethereum tabanlı bir platformdur. MANA’yı içeren ve çift token platformu olan Decentraland, değiştirilebilir token olan MANA ve değiştirilemez token (NFT) olan LAND’i kullanmaktadır. Arazi sahibi Decentraland dünyasında 3D sahneler, içerikler, uygulama hizmetleri veya oyunlar oluşturabilir. MANA ve LAND’i sanal oyun içi ürün hizmetleri satın almak için kullanılabilir.

Metaverse kavramı kamuoyunun dikkatini çekmesi ile Facebook adını Meta olarak yeniden markalandırdı. MANA, 2021’de en popüler tokenlerden biri oldu. 3 Ekim’de ATH 4,69 USD’ye ulaştı. Bu yıl Decentraland’da 2,43 milyon USD’ye satılan bir arazi parçası, Manhattan’daki ortalama gayrimenkul fiyatından daha yüksek bir fiyata satıldı.

THETA (THETA)

Theta Ağı, mevcut akış platformlarının eksikliklerini çözmek için blok zincir teknolojisini kullanan dünyanın ilk merkezi video ağı platformudur. Theta, herkesin diğer kullanıcılar arasında video iletmek için bant genişliği hesaplamalarını paylaşabileceği ve kullanabileceği bir eşler arası ağ benimsemektedir. Kullanıcılar katkıya dayalı olarak tokenlerle ödüllendirilirler.

Theta Ağı 3.0 ana ağ güncellemesi bu yıl Haziran ayında yayınlandı. Ardından THETA’nın fiyatı bir ayda %358 artarak piyasa değeri 13 milyar USD’yi aştı. THETA şimdilik Binance ve Huobi gibi merkezi borsalarda alınıp satılabiliyor. Ayrıca Google ve Youtube ile iş birliği yaparak 20’den fazla yatırım kuruluşundan yatırım aldı.

The Sandbox (SAND)

Metaverse popülaritesinden de yararlanan SAND, fiyatı defalarca ATH’sine ulaştı. Yeni bir metaverse oyunu 20 Aralık tarihine kadar sürecek olan ”The Sandbox Alpha” resmi olarak 29 Kasım’da piyasaya sürüldü. Sandbox Alpha, oyuncuların oynarken gelir elde etmelerini sağlamaktadır. Duyuruya göre “Alpha Pass” sahibi yalnızca 5.000 oyuncu The Sandbox Alpha’da 18 farklı deneyimi keşfederek 1.000 SAND ve 3 özel NFT ödülü kazanma fırsatına sahip olabilirler.

CoinGecko verilerine göre SAND fiyatı Kasım ayında (12/3 itibariyle) %757 artarak 6,51 USD’ye ulaştı. Metaverse potansiyelinin umut verici olduğu düşünülürse, The Sandbox kesinlikle bu sektördeki liderlerden biri olacak.

Daha fazla: Understanding SAND, CHZ, MANA GameFI tokens

DeFi

Aave

Aave, merkezi olmayan bir borç verme protokolüdür. Kullanıcılar bir aracı olmadan platformda borç alabilir, borç verebilir ve faiz kazanabilirler. Aave, 5 Kasım 2021’de V3 protokolünün Katman 2 ile zincirler arası birlikte çalışmasını destekleyeceğini duyurdu. Bu güncelleme kullanıcıların Solana, Ethereum, Phantom ve Polygon dâhil olmak üzere ayrı zincirlere dağıtılan Aave protokolleri arasında varlıkları çalıştırmalarına olanak tanıyan Portal çapraz zincir işlemini içermektedir.

AAVE‘nin piyasa değeri (12/3 itibariyle) yaklaşık 3,2 milyar USD’dir. AAVE, 17 Mayıs 2021’de 632,27 ATH’ye ulaştı. Aave çok heyecan verici V3 sürüm güncellemesinin öne çıkan özellikleriyle 2021’de dikkat çeken DeFi projelerinden biri haline geldi.

Uniswap

Uniswap şu anda yaklaşık 13,7 milyar USD (12/3 itibariyle) piyasa değeriyle işlem hacmi açısından en büyük merkezi olmayan borsadır. Uniswap, V1’den V3’e kadar herkese sürprizler getirmeye devam ediyor. V3 güncellemesi çok seviyeli oranları, gelişmiş oracle’ları içermektedir. Ayrıca AMM ve sipariş defteri işlemleri arasındaki farkları en aza indirerek “Tick” kavramını sunmaktadır. Uniswap V2 ile karşılaştırıldığında, V3 likidite sağlayıcılarının sermaye verimliliğini artırdığı görülmektedir.

Uniswap V3’ün piyasaya sürülmesinden sonra, günlük işlem hacmi diğer merkezi olmayan borsaları büyük ölçüde geçti. Uniswap’ın gelecek yıl parlamaya devam edeceğine inanıyoruz. İnternetteki fiyat tahminlerine göre 2021 ile 2022 arasında bir zamanda 61 USD fiyatına ulaşabilir. UNI‘nin (12/3 itibariyle) şu anki fiyatı 21 USD’dir.

Curve Finance

Curve Finance, otomatik piyasa yapıcı (AMM) modelini benimseyen merkezi olmayan bir sabit para alım satım protokolüdür. CRV, Curve Finance’in yönetim tokenidir. İnsanların Curve Finance konusunda iyimser olmasının nedeni diğer DeFi protokollerine kıyasla, sabit para staking programları söz konusu olduğunda daha iyi bir getiriye sahip olmasıdır.

Curve Finance, DeFi geliştirmenin temel taşlarından biridir. Tüm DeFi ekosisteminde sabit para likiditesi sağlar ve token sahiplerine pasif gelir elde etmek için daha düşük riskli bir yol sunar.

Chainlink

Chainlink, merkezi olmayan bir oracle ağıdır. Bu ağın amacı, blok zinciri ağı için çeşitli harici verileri beslemektir. Chainlink, 2021’de her gün 1,4’ten fazla ortakla işbirliği yapıyor. Şimdiye kadar, Infinity Skies gibi birçok gameFi projesi de dahil olmak üzere 280’den fazla farklı blok zinciri projesi Chainlink ile entegre oldu.

LINK, Chainlink’in yerel tokenidir . 2020’nin başında fiyatı 2 USD ile başlayarak şimdiye kadar (12/3 itibariyle) 25.26 USD’ye ulaştı.

Kripto para ve Metaverse’nin gelişmesiyle birlikte Chainlink’in ortaya çıkışı, blok zincirin temel bir tesisi olarak kabul edilir. Chainlink ile işbirliği, harici veri girişi gerektiren projeler için adeta vazgeçilmezdir.

Daha fazla: Yeni Başlayanlar için DeFi’ye Kısa Bir Giriş

Hala yukarıda sayılmayan büyük potansiyele sahip birçok proje var. Önümüzdeki yıl blok zincirinin gelişimi konusunda iyimser olun, çalışmanızın sonunda karşılığını alacağınıza derinden inanıyoruz.


risk uyarısı:

Kripto para birimlerinin oldukça değişken olabileceğinin farkında olmalısınız. Bireysel yatırım hedeflerinize, finansal durumunuza ve riskinize bağlı olarak herhangi bir yatırımın, yatırım stratejisinin veya ilgili işlemin sizin için doğru olup olmadığını belirlemekten yalnızca siz sorumlusunuz. ABCC, ilgili yasa ve yönetmeliklerin geçerli olduğu ülkelerde ve yargı bölgelerinde kullanıcılara yönelik hizmetlerimizi iptal etme ve sona erdirme hakkını saklı tutar.


Join Our Community :

Twitter – https://twitter.com/ABCCExOfficial
Instagram – https://www.instagram.com/abccexofficial/
Vkontakte – https://vk.com/abcc_exchange
Reddit – https://www.reddit.com/r/ABCC/

Telegram –

English: https://t.me/ABCCExOfficial_en
Русский: https://t.me/ABCCExOfficial_ru
Việt Nam: https://t.me/ABCCExOfficial_vn
Italy: https://t.me/ABCCExOfficial_it
India: https://t.me/ABCCExOfficial_in
Español: https://t.me/ABCCExOfficial_es
Türkiye: https://t.me/ABCCExOfficial_tr
Portuguese: https://t.me/ABCCExOfficial_pt
中文: https://t.me/ABCCExOfficial_cn

Sign-up to receive weekly updates from us