Uncategorized

Kripto Para Dünyasında Gidişat Değişti

Bitcoin, 2018’de gizemli Satoshi Nakamoto’nun mevcut dünya için finansal protokolleri merkezden uzaklaştırma konusundaki ideallerini yayınlamasından sonra başladı. Bitcoin, 2011’de ABD dolarına eşitti. Yavaş yavaş değer kazanarak 2016’dan itibaren bir boğa koşusu kazandı.


​​ 

Bitcoin-development

Bitcoin dolandırıcılıklarla ilgiliydi. İlgili tarafları ve ana akım yatırımcıları bunu bir finansal ürün veya meta olarak görmelerini engelleyen teröristleri finanse etmek için mi kullanılıyordu? Belki bir dolandırıcılık ya da bazıları bunu dijital altın olarak kabul mu etti?

JP Morgan CEO’su ve Başkanı Jamie Dimon, Bitcoin’in Ekim 2021’deki bir Finansal Sözleşmede değersiz olduğundan bahsetti. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz. New York Magazine, Ekim 2021’den itibaren artan enflasyon oranları nedeniyle Bitcoin’in Altın ile karşılaştırıldığında faydalarını bildirdi. Daha fazlası burada. Görünüşe göre kripto paraların fiyatlarındaki son artışla birlikte gelişen iki düşünce okulu var. Nerede duruyorsun?

Bazıları Bitcoin’i Altın veya Petrol’e benzer bir emtia olarak ilişkilendirmektedir. Çünkü gerçekten de miktarları sınırlıdır. Satoshi, Bitcoin fikrini tasarlarken piyasada bulunabilecek Bitcoin sayısını belirledi. Dolayısıyla bu sınırlama ile bugüne kadar Bitcoin’in basılması için 119 yılımız kaldı. 2021’in sonuna doğru ilerlerken birçok kripto yatırımcısı piyasada Bitcoin’in bir tanesi için yaklaşık 50.000 USD olduğu, önceki ayı piyasasına kıyasla bir Bitcoin’in o zamanlar yaklaşık 3.800 USD olduğunu ve düşüş piyasasına girdiğini düşünüyor.

Kripto para alım satımı, sıcak ve soğuk cüzdan oluşturma gereksinimleri, adresleri anlama, gaz ücreti vb. gibi sıradan olmayan birçok kişinin kavrayamadığı bir işlem hilesiydi. Kripto alım satımında daha düşük ücretlere rağmen hisse senedi işlemlerine geri döneceklerdi. Onlar için yeterince çekici bir beraberlik değildi. NFT‘nin son zamanlardaki patlaması, oyuncular, sanat koleksiyoncuları ve Hollywood sanatçıları gibi sıradan kullanıcılar arasındaki boşluğu dolduruyor. Bu kullanıcılar kendilerini sektörle güncel tutarken kripto paraların temellerini ve piyasadaki varlıklarını nasıl yöneteceklerini anlayabilirler.

Bununla birlikte kripto para alışverişi, esas olarak TRON Ağı üzerine kurulu kripto kumar siteleri gibi kötü alışkanlıklara yabancı değildi. (DappRadar listesine göz atın) Kullanıcıları doğrudan eğlence amaçlı cüzdanlarını kullanarak birbirine bağlıyordu. Bu oyun siteleri 2021’deki NFT patlamasından önce vuruldu. Ancak NFT yeni bir şey olmamakla beraber, ilk olarak 2017’de bir koleksiyon dijital kedi serisi olan CryptoKitties’i tasarlayan Dapper Labs tarafından tanıtıldı. Daha fazlasını buradan okuyun.


Cryptokitties

Müşterilere kripto ödemeleri sağlayan ödeme şirketleri, kurumsal yatırımcılar Bitcoin’e karşı korunma arayışı içerisine girdi. Oyuncular artık GameFI aracılığıyla oynuyor ve kazanıyor. Yine de koleksiyoncular arasında NFT patlaması ile kripto paranın benimsenmesi ana akıma doğru ilerliyor. Gidişat sahtekârlık ve dolandırıcılıkların dışında her yatırımcının bir yatırım portföyüne sahip olması gerektiğini düşündüğü bir yatırım seçeneğine dönüştü. Ne düşünüyorsunuz?

Sonuç olarak 2021 yılının kişisi olarak seçilen Elon Musk, Bitcoin hakkında konuşması gerekiyor. Kripto para dünyasında iş yapıp yapmama konusunda seçim her zaman size aittir.


risk uyarısı:

Kripto para birimlerinin oldukça değişken olabileceğinin farkında olmalısınız. Bireysel yatırım hedeflerinize, finansal durumunuza ve riskinize bağlı olarak herhangi bir yatırımın, yatırım stratejisinin veya ilgili işlemin sizin için doğru olup olmadığını belirlemekten yalnızca siz sorumlusunuz. ABCC, ilgili yasa ve yönetmeliklerin geçerli olduğu ülkelerde ve yargı bölgelerinde kullanıcılara yönelik hizmetlerimizi iptal etme ve sona erdirme hakkını saklı tutar.


Join Our Community :

Twitter – https://twitter.com/ABCCExOfficial
Instagram – https://www.instagram.com/abccexofficial/
Vkontakte – https://vk.com/abcc_exchange
Reddit – https://www.reddit.com/r/ABCC/

Telegram –

English: https://t.me/ABCCExOfficial_en
Русский: https://t.me/ABCCExOfficial_ru
Việt Nam: https://t.me/ABCCExOfficial_vn
Italy: https://t.me/ABCCExOfficial_it
India: https://t.me/ABCCExOfficial_in
Español: https://t.me/ABCCExOfficial_es
Türkiye: https://t.me/ABCCExOfficial_tr
Portuguese: https://t.me/ABCCExOfficial_pt
中文: https://t.me/ABCCExOfficial_cn

Sign-up to receive weekly updates from us