Uncategorized

Daha Fazla İnsan Kripto Kullanmaya Başladı

Bir çok kuruluş kripto para yoluyla ödeme hizmetleri ve kripto paraları işlerine dahil etmesiyle daha fazla insan kullanmaya başladı. Kripto paralar 2021 yılı boğa koşusunda adeta ana akım haline geldi.


Google’da kaç işletmenin Bitcoin’i kabul ettiğini arattığımızda, Google dünya genelinde Bitcoin’i kabul eden 15.174 işletme olduğu yanıtını verdi. Yaklaşık 2.300 ABD işletmesi bitcoin kabul ediyor.

Şu anda kripto kabul eden birkaç büyük oyuncuyu vurgulamak istiyoruz. Bu işletmeler tüketiciler ve teknoloji arasındaki boşluğu kapatmaya yardımcı olan blok zinciri teknolojisini benimsemenin öncüleri olabilir.

En iyi kredi kartı şirketleri olan Mastercard ve Visa, müşterilerine kripto seçenekleri sunuyor.

Mastercard / Visa

Mastercard,  Bakkt ortaklığı ile birlikte kullanıcıların kripto paraları dijital cüzdanlarında alım satım yapmalarının yanı sıra saklama hizmeti de veriyor. Sadakat programlarıyla kullanıcıları kripto para ile ödüllendirmektedir.

Visa, kullanıcıların faturalarını Circle tarafından ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin olan USDC’yi (USDC ile işlem çiftlerimiz mevcut) kullanarak ödemelerini sağlıyor.

Kripto para hizmeti veren diğer önemli şirketler ise şöyle:

Rakuten

Rakuten Cüzdanları, Bitnet ödeme işleme platformuyla entegre sistemi aracılığıyla Bitcoin, Bitcoin Cash ve Ethereum ödemesine izin veren bir Japon online alışveriş ödeme sitesidir. Hizmetleri ABD’de mevcut olan Rakuten, Almanya ve Avusturya’ya kadar uzanmıştır. Kaynak: Yahoo Finans.

Etsy

Global çevrimiçi alışveriş platformu olan Etsy, müşterilere kripto para kabul etme seçeneği sunmaktadır. Alıcılar, “diğerleri” aracılığıyla ödeme yapmayı ve Etsy’nin şu an için kabul ettiği tek kripto para olan Bitcoin’i tercih edebilmektedir.

Starbucks

Tüketiciler doğrudan kripto paraları kullanarak kahve satın alamazlar, ancak ürünlere ödeme yapmak için üçüncü taraf bir cüzdan gibi düşünerek Starbucks uygulamalarını kullanabilirler. Hediye kartları satın almak ve sık uçan yolcu puanları kullanmakla benzerdir. Starbucks, ödemeleri kolaylaştırmak ve Bitcoin’i nakde dönüştürmek için Bakkt uygulamasını kullanmaktadır.

Twitch

Çoğunlukla oyuncular ve influencerlar için çevrimiçi video yayını hizmeti veren Amazon’un bir parçası olan Twich, Bitcoin, Bitcoin Cash ve Ether’in yanı sıra BUSD, PAX, GUSD, USDC ve XRP gibi daha az kullanılan kripto paraları kabul etmektedir.

Coca Cola

En popüler içecekler artık kripto ödemeleriyle Avustralya ve Yeni Zelanda’da satılabilmektedir. İçecek üreticisi otomatik satış makinelerinde bulunan ödemeleri kolaylaştırmak için Centrapay adlı bir üçüncü taraf ödeme platformu kullanmaktadır.

AXA Sigorta

Ne yazık ki, Bitcoin ile ödenen sigorta primleri sadece İsviçre’de mevcuttur. Kripto para ödeme seçenekleri sunmaya karar vermelerinin nedeni ise, kripto paralara yatırım yapan 18-55 yaş arası kitleler üzerinde yaptıkları araştırmadır. Ancak Bitcoin ile ödeme yapabilmek için tüketicilerin Bitcoin Suisse’den geçmesi gerekmektedir.

Kripto paraların giderek daha fazla benimsenmesi ve kullanımlarının artmasını görmeye devam ettikçe, tüketici pazarlarına ve kripto paralara yönelik kullanıcı davranışının değişiminin pandemi tarafından körüklendiği sonucuna varabiliriz. Toplumun alışkanlıklarındaki zorunlu değişiklikler, birçoğunun kripto para kullanmayı öğrenmesi tüketicilerin dijital para birimlerine daha fazla alışmalarını sağladı.

Dünya tüketicilere kolaylık duraklarına kadar kripto ödeme seçenekleri sunmaya doğru ilerleyecek mi? Bunun bir trend olacağını düşünüyorsanız, o zaman kripto almaya başladınız mı?

Referanslar

Bitcoin Kabul Eden 10 Büyük Şirket: https://finance.yahoo.com/news/10-major-companies-accept-bitcoin-190340692.html

Bitcoin ile Ödeme: Kriptoyu ödeme olarak kabul eden büyük şirketler, https://www.euronews.com/next/2021/12/04/paying-with-cryptocurrencies-these-are-the-major-companies-that-accept-cryptos-as-payment

risk uyarısı:

Kripto para birimlerinin oldukça değişken olabileceğinin farkında olmalısınız. Bireysel yatırım hedeflerinize, finansal durumunuza ve riskinize bağlı olarak herhangi bir yatırımın, yatırım stratejisinin veya ilgili işlemin sizin için doğru olup olmadığını belirlemekten yalnızca siz sorumlusunuz. ABCC, ilgili yasa ve yönetmeliklerin geçerli olduğu ülkelerde ve yargı bölgelerinde kullanıcılara yönelik hizmetlerimizi iptal etme ve sona erdirme hakkını saklı tutar.


Join Our Community :

Twitter – https://twitter.com/ABCCExOfficial
Instagram – https://www.instagram.com/abccexofficial/
Vkontakte – https://vk.com/abcc_exchange
Reddit – https://www.reddit.com/r/ABCC/

Telegram –

English: https://t.me/ABCCExOfficial_en
Русский: https://t.me/ABCCExOfficial_ru
Việt Nam: https://t.me/ABCCExOfficial_vn
Italy: https://t.me/ABCCExOfficial_it
India: https://t.me/ABCCExOfficial_in
Español: https://t.me/ABCCExOfficial_es
Türkiye: https://t.me/ABCCExOfficial_tr
Portuguese: https://t.me/ABCCExOfficial_pt
中文: https://t.me/ABCCExOfficial_cn

Sign-up to receive weekly updates from us