Uncategorized

Dipten satın mı aldın?

Son zamanlarda kripto para birimindeki düşüş, yatırımcıların milyarlarca dolar kaybetmesine neden oldu. Bu normal mi? Normal olduğunu söylemiştik. Her şeyde, borsalarda, kripto piyasalarında, hatta mülklerde her zaman inişler ve çıkışlar olur. Pek çok finansal danışman, düşükten al ve yüksekten sat demiştir. Bu şekilde kazançlarımızı aktifleştiriyoruz. Ancak, en düşük noktanın ne zaman olduğunu sorabiliriz. (Evet, en büyük kazancı elde etmek istedik. Değil mi?)

Bitcoin’in (BTC) son zamanlarda 59.000$ değerine düşmesi, Başkan Biden’ın kripto yatırımcıları üzerindeki vergileri etkileyecek 1,2 trilyon dolarlık altyapı faturasından kaynaklanıyor. Ama tek faktör bu mu? Elon’un olumsuz sözlerine ve Çin’in kripto para kısıtlamasına da sahibiz. Başkan Biden’ın tasarısıyla ilgili makalesine Time’s üzerinden daha derine inebilirsiniz.

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) en yüksek noktası… Şimdiye kadar.

8 Kasım tarihinde BTC, ETH sırasıyla, 68.000$ ve 4.800$ zirvesine ulaştı. Yükseliş performansı bu büyük tokenleri yeni bir seviyeye getirdi. Bu fiyat artışlarının nedeni ise BTC’nin bir ay önce SEC tarafından onaylanan ETF’leriyle ilgili olduğu söyleniyor. Yatırımcılar kripto piyasasının büyümesini körükleyen yeni taze fonlara bakıyorlar. Ethereum’da iken, her şey DeFI’nin (Merkezi Olmayan Finans) Ethereum kullanımını nasıl zorladığını gösteriyor. Bu da işlem ücretlerinin (Gas) fiyatlarını tüm zamanların en yükseğine taşıyor. DeFI hakkında daha fazla bilgiyi buradaki makalelerimizde bulabilirsiniz.

Mistik ve Bitcoin (BTC)

Geleceği tahmin etme becerisine sahip Hintli çocuk Abhigya Anand’ı sanırım duymadıysanız. Bitcoin fiyatının Ekim ve Kasım ayları arasında zirveye ulaşacağını tahmin etti ve oldu. Onun tahminleri hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz. Ayrıca, kripto paraların 21 Kasım’da bir piyasa düzeltmesiyle karşı karşıya kalacağını tahmin etti ve her şeyi kriptoya yatırmamanızı tavsiye etti. Neye inanırsınız?

Düşüş ve yükselişlerin nedenleri

Yıllar boyunca, düşüşlerin ve yükselişlerin nedenlerinin aşağıdaki faktörlerden kaynaklandığını fark ettik.

  • Balinaların alım satımı (konularımızdan birinde balinaların ne olduğundan bahsetmiştik.)
  • İnsanların Elon Musk gibi piyasa duyarlılığı yaratmayı etkilemesi.
  • Matt Damon ve spor takımları gibi sanatçılar ya da gruplar tarafından yapılan onaylar.
  • Rusya, El Salvador, Nijerya, Hindistan vb. gibi devlet düzenlemeleri.
  • SEC’in Greyscale ve ARK gibi son Bitcoin ETF’leri kararı.

Kripto ile ilgili olan şey, yeni ürünlerden ağ iyileştirmelerine ve yukarıda belirtilenlerin tümüne kadar her şey token oranlarını etkileyebilir. Emtia ve borsa gibi geleneksel yatırım ürünlerinden çok farklıdır. Kullanıcılara alım satım kararlarında dikkatli olmalarını tavsiye etmeye devam ediyoruz. Öte yandan, kullanıcıların piyasadaki aldatmaca ve dolandırıcılıklara da dikkat etmesi gerekiyor. Kendinizden veya yakın çevrenizden başka kimseye güvenmeyin!

Not: Bu bir finansal tavsiye değildir, Bitcoin veya herhangi bir tokena yatırım yapmak isteyen okuyucular kendi eylemlerinden sorumlu olmalıdır.


Topluluklarımıza Katılın:

Twitter – https://twitter.com/ABCCExOfficial
Instagram – https://www.instagram.com/abccexofficial/
Vkontakte – https://vk.com/abcc_exchange
Reddit – https://www.reddit.com/r/ABCC/

–Telegram 

İngilizce: https://t.me/ABCCExOfficial_en
Rusça: https://t.me/ABCCExOfficial_ru
Vietnam: https://t.me/ABCCExOfficial_vn
İtalyan: https://t.me/ABCCExOfficial_it
Hindistan: https://t.me/ABCCExOfficial_in
İspanyolca: https://t.me/ABCCExOfficial_es
Türkçe: https://t.me/ABCCExOfficial_tr
Portekizce: https://t.me/ABCCExOfficial_pt
Çince: https://t.me/ABCCExOfficial_cn

Sign-up to receive weekly updates from us